The End of Meat

Marc Pierschel, Allemagne, 2017o

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For most people, meat is an indispensible part of their daily diet. But recent scandals about "tainted meat" and ethical concerns about the treatment of animals have led to a public debate about the morality of meat consumption and have increased the popularity of meat-free diets. Large meat companies started producing vegetable-based meat substitutes, vegan supermarkets began popping about everywhere and vegan products were sought out like never before. Could this be the beginning of the end of meat? Is the relationship between humans and animals about to experience a fundamental shift?

Optisch wenig attraktiv, handelt es sich beim Film mehrheitlich um eine Referenten-Schlacht: Über 40 Personen untermauern in Kurzauftritten das Pamphlet für vegane Ernährung, ohne dass kritische Fragen gestellt würden. So verschweigt der Film, dass viele vegane Produkte industriell und nicht sehr umweltfreundlich hergestellt werden; und nicht nur für die Fleischwirtschaft, auch für den Anbau von Soja oder Avocados werden Regenwälder gerodet.

Claudia Schmid

Galerie photoso

Vorwärts, 14/09/2017
© Tous droits réservés Vorwärts. Fourni par Vorwärts Archiv
Tages-Anzeiger, 27/11/2018
© Tous droits réservés Tages-Anzeiger. Fourni par Tages-Anzeiger Archiv
Was wäre, wenn wir weltweit auf Fleisch verzichten würden?
N.N. / WDR
de / 27/11/2018 / 2‘19‘‘

Jonathan Safran Foer on "Eating Animals"
N.N. / The RSA
en / 25/01/2011 / 29‘58‘‘

Philosopher Peter Singer responds to objections agains vegetarianism
Katrien Devolder / Practical Ethics
en / 11/06/2017 / 21‘57‘‘

Données du filmo

Genre
Documentaire
Durée
96 Min.
Langues originales
Allemand, Anglais
Ratings
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ØVotre évaluation6,6/10
IMDB:
6,6 (433)
Cinefile-User:
< 3 votes
Critiques :
< 3 votes

Casting & Equipe techniqueo

Marc PierschelRéalisateurs
Marc PierschelScénario
Marc PierschelDirecteur de la photographie
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Bonuso

iVidéo
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The RSA, en , 29‘58‘‘
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